TUNIAKOVÝ ŠPÍZ SO ŠALÁTOM
Inštrukcie
-
V Aljaške 1 l premiešajte tuniaka nakrájeného na kocky so všetkými ingredienciami na marinádu a nechajte ho marinovať 20 min. v chladničke.
-
Do Spodnej nádoby Micro urbana nalejte 400 ml vody a umiestnite na ňu Parák. Pomocou Silikónovej mašľovačky II vymažte olejom 6 Kalíškov
do Microgourmetu 101°. Kalíšky vložte do Paráka a do každého z nich rozbite vajíčko. Kalíšky nechajte odokryté. -
Parák prikryte Vekom na varenie v pare a varte v mikrovlnnej rúre 7-9 min. na 600 W (dĺžka varenia závisí od toho, ako chcete mať vajíčka uvarené). Kalíšky vyberte z Paráka a odložte ich bokom.
-
Do čistej Spodnej nádoby opäť nalejte 400 ml vody. Orežte zelené fazuľky, ošúpte a nakrájajte zemiaky a zeleninu vložte do Paráka, ktorý umiestnite na Spodnú nádobu. Prikryte vekom a varte v mikrovlnnej rúre 10 min. na 900 W.
-
Na špajle napichnite kúsky tuniaka a obaľte ich v sezamových semienkach. Listy šalátu vložte do Plytkého sita a na ne poukladajte špajle s tuniakom.
-
Po uvarení zemiakov a fazuliek pridajte Plytké sito na Parák, prikryte vekom a varte v mikrovlnnej rúre ešte 4 min. na 900 W. Nechajte odstáť 5 min.
-
Na Mandolíne (hrúbka 2) nakrájajte cibuľu a paradajky.
-
Tuniakové špízy servírujte na hniezde zo zelených šalátov, s lístkami koriandra a ozdobte ich vajíčkom, paradajkami, cibuľou a fazuľkami. Osoľte, okoreňte a pokvapkajte dresingom podľa vlastného výberu.
NGREDIENCIE
6 osôb
- 275 g čerstvého tuniaka
- 1 lyžica oleja
- 6 vajíčok
- 150 g zelených fazuliek
- 150 g zemiakov
- 2 lyžice sezamových semienok
- 2 listy hlávkového šalátu
- 1/2 červenej cibule
- 150 g paradajok
- 500 g mixu zelených šalátov
- 2 vetvičky koriandra
- 6 špajlí
- Marináda
- 1 lyžica oleja
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžičky sladkej sójovej omáčky
- 2 g čerstvého zázvoru
- 2 g čerstvej citrónovej trávy
TRVANIE
20 minút
DOBA ODSTÁTIA
5 minút
ÚROVEŇ OBTIAŽNOSTI
stredná
PRIEMERNÁ CENA
stredná